Integratív Játékdiagnosztika és Játékterápia© (IJDT), esetismertetés – 3. modul – VK-M.hu – VadaskertM

Integratív Játékdiagnosztika és Játékterápia© (IJDT), esetismertetés – 3. modul

Időpontfoglalás
Térkép
Webshop

Integratív Játékdiagnosztika és Játékterápia© (IJDT), esetismertetés – 3. modul

Időpont

2023.05.19.

Kezdés

14:00

Csak szakemberek jelentkezését várjuk, a jelentkezés feltétele a Bevezetés a játékterápiába c. modul elvégzése.

Előadók:
Dr. Eigner Bernadett PhD, gyógypedagógus, pszichopedagógus, integratív játékterapeuta, gyermekterapeuta

Időpont: 2023. május 19-20. és 2023. június 9-10.

Részvételi díj: 38.000Ft/fő
A tanfolyamon való részvétel feltétele: online jelentkezési űrlap kitöltése + a tanfolyami díj előzetes befizetése
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a regisztráció a képzési díj befizetésével válik véglegessé!
Képzési díj visszafizetése: A képzési díj visszatérítésére kizárólag betegség esetén, orvosi igazolás bemutatása mellett van lehetőség.
Befizetési határidő:  legkésőbb 3 munkanappal a kezdőidőpont előtt.

Online részvétel esetén kérjük, vegye figyelembe az alábbi szempontokat:
– stabil internetkapcsolat szükséges a részvételhez,
– okostelefon helyett részesítse előnyben az asztali számítógépet, laptopot,
– az oktatókkal chatablakon keresztül kommunikálhat.

A KÉPZÉSRŐL:

Érzelmi-és viselkedészavarok felismerése és kezelése az Integratív Játékdiagnosztika és Játékterápia (IJDT) módszerével, és egy óvodás gyermek esetének bemutatása.
Megismertetjük a képzés hallgatóit az integratív játékdiagnosztika és terápia szellemében és módszertanában használatos diagnosztikai lépésekkel, módszer-és eszköztárral, majd a terápiás folyamat mérföldköveivel, jelentős történéseivel, módszertani és technikai eljárásokkal, eszközökkel. Gyakorlatok segítségével is bepillantást adunk a módszertanba. Az érzelmi és viselkedési zavarok (ÉVZ, azaz Emotional and Behavioral Disorders (EBD)) sok megjelenési formája és különböző súlyossági fokozatai ismertek, a nehézségektől, problémáktól a zavaron át egészen a fogyatékosságig. A teljesítmény- és viselkedészavarok bio-pszicho-szociális okokra vezethetők vissza. Sok esetben az okok halmozottan fordulnak elő. Az ok és okozat közötti összefüggés felismerése nehezített, mivel nincsenek egyértelmű és minden esetben azonos utak. Az érzelmi sérülések különböznek a gyógypedagógia klasszikus ágaival szemben abban, hogy a károsodások reverzibilisek, azaz a folyamat visszafordítható. Az érzelmi-és viselkedészavarok két nagy kategóriában jelennek meg; az internalizáló zavarokra a szorongás, szomorúság, visszahúzódás, gátlások jellemzők, míg az externalizálókra az impulzivitás, düh, ellenségesség, nyugtalanság, túlmozgékonyság, agresszió, szabályokkal szembeszegülés, fegyelmezetlenség stb. A két napos játékdiagnosztikai és játékterápiás képzésen óvodás gyermek esetén keresztül mutatom be, hogyan is jelennek meg, illetve keverednek a szorongásos, depresszív, illetve agresszív tünetek, s mit találhatunk a hátterében. Emellett közösen megnézzük, hogyan jelennek meg az érzések, konfliktusok, nehézségek a gyermekek rajzain, játékában, s hogyan tudunk a játék segítségével megismerni, megérteni, segíteni.

 

Érzelmi-és viselkedészavarok kezelése játékterápiával képzéscsomag felépítése:
0. Modul: Bevezetés a játékterápiába 2023.02.17-18.
1. Modul: A korai kapcsolati traumatizáció. Korai játékos interakciók elemzése 2023.03.24-25.
2. Modul: Játékdiagnosztikai és játékterápiás módszerek (A jelentkezés feltétele a 0. modul elvégzése) 2023.04.21-22.
3. Modul: Integratív Játékdiagnosztika és Játékterápia© (IJDT), esetismertetés (A jelentkezés feltétele a 0. modul elvégzése) 2023.05.19-20. és 2023.06.9.10.

A Bevezetés a játékterápia modul teljesítése kötelező a 2. és 3. modulokra történő jelentkezéshez. Az 1., 2. és 3. modul elvégzése bármilyen sorrendben történhet.

 

CÉLCSOPORT: Érzelmi-és viselkedészavarokat mutató gyermekekkel, nevelésükkel és fejlesztésükkel, terápiájukkal foglalkozó szakemberek; kisgyermeknevelők, óvodapedagógusok, pedagógusok, gyógypedagógusok, pszichopedagógusok, szociális segítő szakemberek, szociálpedagógusok, pszichológusok, orvosok, védőnők, mentálhigiénés szakemberek

 

AKKREDITÁCIÓ:
Nem akkreditált

További információkért kérjük olvassák el a gyakran ismételt kérdések blokkot!

DIAGNOSZTIKAI SZAKASZ – ESETBEMUTATÁS A GYAKORLATBÓL

14:00-15:00 Atipikus fejlődés, atipikus viselkedésformák óvodás és kisiskolás korban. Patológia és diagnosztika. Az abúzus, trauma, stressz és konfliktusok szerepe a patológia hátterében, alakulásában. Esetkezelés, szakmai vélemény kialakítása.

15:00-15:15 Szünet

15:15-16:00 IJDT diagnosztikai folyamat 1. Játék- és rajz diagnosztika. Az első szülői beszélgetés. Anamnézisfelvétel specifikus szempontjai. Találkozás az apával. Rajzok, egyéb eljárások.

16:00-16:30 Szünet

16:30-18:00 IJDT diagnosztikai folyamat 1. Játék- és rajz diagnosztika. Játék-megfigyelési jegyzőkönyv, szempontsor. Játékmagatartási típusok. Játékosság kódolása. Személyiségjellemzők a játékban.

09:30-11:00 IJDT diagnosztikai folyamat 2. Játék-és rajz diagnosztika a szülők bevonásával. Tematikus és atematikus rajztesztek. Szülő-gyermek „közös” eljárások: interakció-elemzés, speciális szülő-gyermek játékhelyzet az externalizáló zavarok feltárására, közös játék babaházzal, anya-gyermek együttes rajzolás.

11:00-11:30 Szünet

11:30-13:00 IJDT diagnosztikai folyamat 3. A gyermek és a szülő megismerése kérdőíves módszerekkel. A családi és intézményi megfigyelés szerepe a diagnosztikai folyamatban. A második szülői beszélgetés. Szakmai vélemény, hipotézisek, csomópontok, erősségek-gyengeségek felvázolása.

TERÁPIÁS SZAKASZ – ESETBEMUTATÁS A GYAKORLATBÓL                                       

14:00-15:00 A játékterápia folyamata. Az integratív játékterápiában alkalmazott módszerek és eszközök, a játékterápia szakaszai, folyamata, felépítése, esetpéldák. Foglalkozás a gyermekkel, a szülővel, a családdal.

15:00-15:15 Szünet

15:15-16:00 A játékterápia folyamata. Játék a gyermekkel.

16:00-16:30 Szünet

16:30-18:00 A játékterápia folyamata. Játék a gyermekkel.

09:30-11:00 A játékterápia folyamata. Munka a szülővel.

11:00-11:30 Szünet

11:30-13:00 A játékterápia folyamata. Játék a gyermekkel.

13:00-13:15 Kérdések, válaszok, megbeszélés

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A képzés megtartása minimum létszámhoz kötött. Esetleges lemondás esetén három nappal a tanfolyam kezdete előtt értesítünk mindenkit.

JELENTKEZÉS ÉS AKKREDITÁCIÓ

Kik vehetek részt a képzésen?
Orvosok, pszichológusok, kisgyermeknevelők, óvodapedagógusok, pedagógusok, gyógypedagógusok, pszichopedagógusok, szociális segítő szakemberek, szociálpedagógusok, védőnők, mentálhigiénés szakemberek.

Segítő szakmában dolgozom, jelentkezhetek a képzésre?
Igen.

Szülő vagyok, jelentkezhetek a képzésre? 
Képzéseinket alapvetően nem laikusok, hanem a témával foglalkozó szakemberek számára ajánljuk.

Meddig tudok jelentkezni (jegyet vásárolni) a képzésre?
3 munkanappal a képzés előtt zárjuk le a jelentkezést (jegyárusítást).

Határidőn túl is tudok jelentkezni?
Sajnos a határidőn túl nincs lehetőség a jelentkezésre.

Hogyan tudok jelentkezni a képzésre?
A www.vadaskertem.hu oldalon keresztül. A képzés kiválasztását követően adja meg a résztvevő adatait, majd  a kosárra kattintva (jobb felső sarok) éri el online fizetési felületünket, ahol kiegyenlítheti a képzés díját. Figyelem! A  regisztráció befizetés nélkül nem érvényes.

Kinek akkreditáltak a képzések?
Orvosok, szakpszichológusok (klinikai és neuropszichológusok) számára akkreditáltak a  képzéseink. Amennyiben valamelyik képzésünk nem akkreditált, azt a leírásban feltüntetjük (pl. workshopjaink nem akkreditáltak).

Mikor jelentik le az OFTEX-en a pontokat? 
Amennyiben  a képzésünk akkreditált és Ön regisztrálva van az OFTEX-en, 30 napon belül lejelentjük a pontokat.

Pedagógus vagyok, számomra akkreditáltak a képzések?
Képzéseink nyitottak pedagógusok számára is, de sajnos részükre semelyik képzésünk sem akkreditált.

A pedagógusok hétévenkénti továbbképzésébe beszámíthatók a képzések? Ha igen, hány pontot ér?
Igen, pedagógusok részére a tanfolyamok a 277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint elszámolhatók, amennyiben a pedagógus munkáltatója a továbbképzést a rendeletben meghatározottak szerint elfogadja. „A hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető: harminc foglalkozási óránál rövidebb, pedagógusoknak nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.”
Mivel a képzéseink nem akkreditáltak pedagógusoknak, ezért nincs információnk arról, hogy a pedagógus továbbképzési rendszerben mennyi pontszámot érnek.

Gyógypedagógus vagyok, számomra akkreditáltak a képzések?

Képzéseink nyitottak gyógypedagógusok számára is, de sajnos részükre semelyik képzésünk sem akkreditált.

FIZETÉSI ÉS BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK 

Milyen módon tudok fizetni?
A webshopunkon keresztül bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Először adja meg a résztvevő adatait, majd  a kosárra kattintva (jobb felső sarok) éri el online fizetési felületünket. Figyelem! A  regisztráció befizetés nélkül nem érvényes.

Intézmény által vennék részt a képzésen, hogyan fizethetek? 
A webshopunkon keresztül bankkártyás fizetéssel vagy átutalással, a számlázási címnél rögzíteni tudja az intézmény adatait. Átutalás választása esetén automatikusan díjbekérőt is küldünk a megadott e-mail címre az intézmény adataival.  Amennyiben megosztottan fizeti a képzési díját az intézmény és a résztvevő, kérjük, írjon a kepzes@vadaskert.hu címre.

Honnan tudom, hogy a befizetésem sikeres volt?
Amennyiben a számlázz.hu-n keresztül megkapja számláját, befizetése sikeres volt. Kérjük, ellenőrizze spam mappáját is.

Mikor és hogyan kapom meg az online előadáshoz a hozzáférést (belépési linket)?
A képzés előtti napon, a vásárlás során megadott e-mail címre küldjük a belépési linket.

Milyen esetekben jár vissza a képzés díja?
A képzési díj visszatérítésére kizárólag betegség esetén, orvosi igazolás bemutatása mellett van lehetőség.

Mit tegyek, ha nem kaptam meg a belépési linket?
Kérjük, ellenőrizze spam/promóciók mappáját, különös tekintettel, ha yahoo-s, vagy freemail-es címet adott meg.

EGYÉB INFORMÁCIÓK

Visszanézhető-e az online képzés?
Sajnos nem, élő közvetítés zajlik.

A képzéshez tartozó segédanyagot mikor küldik?
A segédanyagot a képzést követő 14 napon belül küldjük.

Állítanak ki igazolást a részvételről?
Igen, minden résztvevőnek e-mailben küldjük ki a részvételről szóló igazolást.

Mikor kapom meg a részvételről szóló igazolást?
A képzést követő 14 napon belül.

Változhat a képzés időpontja, programja? 
Az időpont- és a programváltoztatás jogát fenntartjuk. A képzés megtartása minimum létszámhoz kötött. Esetleges lemondás esetén három nappal a tanfolyam kezdete előtt értesítünk mindenkit.

Külföldről is lehet jelentkezni?
Igen.

A képzés sikeres teljesítése milyen követelményhez kötött?
OFTEX-en pontszerzőknek akkreditált online képzéseink esetén vizsgalap kitöltése kötelező.

No Seat Availables

Kurzus időpontja

  • 2023.05.19. 14:00 - 18:00
  • 2023.05.20. 09:30 - 13:00
  • 2023.06.09. 14:00 - 18:00
  • 2023.06.10. 09:30 - 13:15

Bővebben

Hide Date Lists

Megosztás

iratkozz fel

Iratkozzon fel!

Iratkozzon fel, és értesüljön az elsők között akcióinkról!