Végzettség:

2009-2015: Családterapeuta (Magyar Családterápiás Egyesület)
1996-2001: Okleveles pszichológus (ELTE)
1993-1998: Könyvtártudomány, biblioterápia (ELTE)

 

Szakterület:

Társfüggőség
Beteg gyermek a családban
LMBTQ

 

Továbbképzések:

2021- CBT konzultáns (VIKOTE)
2020- Rajzvizsgálati szaktanácsadó (Rajzelemzési Intézet)

 

Magamról:

2014 óta dolgozom párokkal és családokkal, rendszerszemléletű megközelítésben. A hozzám forduló személy problémáját a családi ill. közeli társas kapcsolatai tükrében értelmezem, különös figyelmet fordítva a származásbeli ill. aktuális család működésének megértésére ill. annak felismerésére, hogy ezek a családon belül szerzett tapasztalatok hogyan befolyásolják a személy viselkedését. Odafordulással és elfogadással támogatom kliensemet a közös úton. Közvetlen, nyílt légkört teremtve segítek neki abban, hogy felfedezze saját erőforrásait, megtalálja a magában rejlő belső erőt, mely segítségével kiegyensúlyozott életet élhet. Közel állnak hozzám a művészetterápiás módszerek, a megoldásközpontú és az érzelemfókuszú terápia.
Hiszek abban, hogy a családon belüli kölcsönös megértés, az érzelmi támogatás erősítése, valamint az őszinte, nyílt kommunikáció növeli az egyén kompetenciaérzetét és ez alapja elégedettségének. Ennek birtokában biztonságosan igazodik el a környezeti- ill. interperszonális kihívások útvesztőiben. Minden közös munka számomra is egy tanulás, mely során együtt kerülünk közelebb célunkhoz, a színfalak mögötti tudattalan mintázatok megértéséhez.

2020.01.03.

Családterápia

Mi az a családterápia? A családterápia, vagy család- és párterápia olyan pszichoterápiás irányzat, amely abban különbözik a többi pszichoterápiás irányzattól, […]